Hvordan velge den perfekte cocktail kjolen for din kroppstype

Det finnes flere forskjellige typer cocktail kjoler, men felles for dem alle er at de sitter tett inntil kroppen, har dekorasjoner og kort skjørt. En slik kjole passer både i formelle selskaper og litt mer uformelle sammenkomster. Det finnes mange forskjellige modeller og du vil kunne finne den perfekte for din kroppstype.

Det viktigst å følge med på er symmetrien mellom brystpartiet, midjen, hoftene og rumpen.  Den rette kjolen vil forsterke symmetrien og skape en perfekt silhuett takket være dekorasjoner, folder, materialvalg og mye annet.

Pæreformet

Er du pæreformet er overkroppen din mindre enn underkroppen. Klassiske kjennetegn er brede hofter og tykkere lår, med en liten byste og smale skuldre. Ettersom målet er å skape symmetri, bør du prøve å fremheve dine smale skuldre og kragebein.

Perfekte cocktailkjoler for denne kroppstypen er ermeløs og stroppeløse kjoler som retter fokus mot overkroppen. Velg gjerne dekorasjoner på overdelen, ettersom dette vil balansere proporsjonene ved å trekke blikket oppover.Du bør også velge en lav utringing og gjerne store smykker som igjen tiltrekker seg oppmerksomheten. Et annet alternativ er å fokusere på hoftene og rumpen, i beste Kim Kardashian West stil.

Rektangulær

Her er det snakk om tynne lår, smale hofter og skuldre og en liten byste. Målet er å fremheve kurvene for å skape et mer feminint uttrykk.  Velg en sexy cocktailkjole som får deg til å stråle.

Asymmetriske snitt, gjerne med folder, gjør snittet mer feminint. Velg en kjole med farger, men pass på at de kjærtegner kurvene dine. Et raskt kikk på utvalget hos et nettsted som JJ’s House gjør det klart at du har mange valgmuligheter innen farger.

Du kan også velge en cocktailkjole med empire midje, som gir deg ekstra volum. Har du et smalt liv, fremhev dette med et glitrende belte eller lignende. Dette trekker blikket mot midjen og du får den rette silhuetten.

Eksperimenter med forskjellige utringninger for å finne en stil som du føler deg komfortabel med. Velg en utringning med glitter, folder, sløyfer eller andre detaljer om gir volum. Målet er å trekke blikket oppover.

Ikke vær redd for å bruke kjoler med store mønstre, print eller tekstur.

Timeglass

Denne kroppsfasongen er den klassiske, feminine silhuetten hvor overkroppen og underkroppen er like store. Det vanligste er å ha en stor byste med en klart definert midje og solide hofter.

En kort cocktailkjole som fremhever midjen og kurvene er perfekt for denne kroppstypen.  Velg gjerne tettsittende kjoler, og ikke vær redd for å vise frem kurvene. Stroppeløse kjoler, som slutter rett over kneet er også utmerket. Husk å velge en dyp utringning for å fremheve bysten, gjerne med et let og langt smykke som trekker blikket mot kløften.

Diamant

En kraftig midje, sammenlignet med skulderen og hoftene, er en diamant form. Det kan være fristende å velge løse klær, men en cocktailkjole som sitter pent og har myke draperinger vil fremheve det du ønsker.

Nøkkelen til den perfekte kjolen er å få en strømlinjet silhuett som skaper illusjonen av en smal midje og fremhever bysten.

Related posts

Leave a Comment